ZAPYTANIE

30
Witajcie dzidowcy,
Jako że jesteśmy bardzo zróżnicowaną społecznością w której znajdują się ludzie rozeznani mniej lub bardziej w najróżniejszych tematach chciałbym prosić was o radę.

Od jakiegoś czasu zajmuję się drukiem 3D i sprawdzam jego możliwości zarobkowe. Moim celem jest założenie firmy, ale staram się również ostrożnie podchodzić do tematu, żeby się nie zadłużyć (staram się wydawać inwestować zarobione w ten sposób pieniądze spowrotem, żeby podnosić standardy)

Udało mi się dotrzeć do ludzi (znajomych znajomych znajomych) i przez jakis czas szło świetnie. Udało mi się wystartować z własną stroną i mediami, ale skutków brak. Na początku starałem się mieć optymistyczne podejście, ale kurwa nie odezwał się nawet jeden klient. Strona i media są wykonane porządnie na moje.

Stąd moje pytanie jak zdobyć klientów, bo od dobrych 2 miesięcy cisza i powoli konczą mi się pomysły na rozruszanie tego. (Na tą chwilę robię paczki reklamowe, które chce rozdać potemcjalnym klientom)

To tyle, wypierdalam
Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼

Wygląda jak gówno, a smakuje jeszcze gorzej!

36
Siema kuchenne świry! 
Dziś nie będzie o gotowaniu, ale dalej o oszczędzaniu. 
Dobra do sedna. Z resztek warzyw i obierek można zrobić zajebisty nawóz dla roślin. Wystarczy wrzucić wszystko do gara i zagotować aż będzie miękkie. 
Co warto wrzucić: 
- skórki z banana. Zawierają w chuj fosforu co rośliny uwielbiają 
- fusy z kawy I herbaty. Ważne żeby to były fusy bo świeży napar jest zbyt mocny dla roślin. Zapomniałem co tam zawiera, ale chuj
- skorupki z jajek. Zawierają wapno które wiadomo jest zasadowym jonem, a większość roślin lubi zasadowe środowisko 
- obierki warzyw nie mytych z ziemi. Ziemia na polach jest nawożona nawozami mineralnymi

A czego nie dodawać? :
- absolutnie nic solonego!
- skorek cytrusów. Już wyżej pisałem że rośliny wolą zasadowe gleby
Wygląda jak gówno, a smakuje jeszcze gorzej!
Wygląda jak gówno, a smakuje jeszcze gorzej!
Żeby wycisnąć z tego jeszcze więcej można wrzucić resztę do wiadra z wodą i postawić gdzieś na balkonie na kilka dni.
Gotowanie można pominąć i tylko wstawić to do wody, ale i czekania więcej i opcją że przyjdzie pleśń no i może za bardzo skisnąć no i wtedy trzeba w tym rozpuścić trochę skorupek wiadomo.

Kwiatki rosną po tym jak pojebane a nie kosztuje to praktycznie nic

@administracja gdzie jest kurwa dział dla badylarzy?! Nawet mangozjeby swój mają! 
Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼

Warszawa @60km

2
Warszawa @60km
Warszawa z 60 km, tym razem z podpisami ale nie wiem czy wszystko się zgadza. Zdjęcie powstało dzięki refrakcji, dzień wcześniej nie była stamtad widoczna mimo podobnej przejrzystości.
Warszawa @60km
A tutaj RTCN w Raszynie. Oświetlenie przeszkodowe jest na takich obiektach w miarę równo rozmieszczone, tutaj dolne stopnie uległy spłaszczeniu w skutek refrakcji.
Warszawa @60km
Dane meteoroligiczne potwierdzają dość silna inwersję temperatury nad ziemią
Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼
0.12729001045227