Wygląda jak gówno, a smakuje jeszcze gorzej!

36
Siema kuchenne świry! 
Dziś nie będzie o gotowaniu, ale dalej o oszczędzaniu. 
Dobra do sedna. Z resztek warzyw i obierek można zrobić zajebisty nawóz dla roślin. Wystarczy wrzucić wszystko do gara i zagotować aż będzie miękkie. 
Co warto wrzucić: 
- skórki z banana. Zawierają w chuj fosforu co rośliny uwielbiają 
- fusy z kawy I herbaty. Ważne żeby to były fusy bo świeży napar jest zbyt mocny dla roślin. Zapomniałem co tam zawiera, ale chuj
- skorupki z jajek. Zawierają wapno które wiadomo jest zasadowym jonem, a większość roślin lubi zasadowe środowisko 
- obierki warzyw nie mytych z ziemi. Ziemia na polach jest nawożona nawozami mineralnymi

A czego nie dodawać? :
- absolutnie nic solonego!
- skorek cytrusów. Już wyżej pisałem że rośliny wolą zasadowe gleby
Wygląda jak gówno, a smakuje jeszcze gorzej!
Wygląda jak gówno, a smakuje jeszcze gorzej!
Żeby wycisnąć z tego jeszcze więcej można wrzucić resztę do wiadra z wodą i postawić gdzieś na balkonie na kilka dni.
Gotowanie można pominąć i tylko wstawić to do wody, ale i czekania więcej i opcją że przyjdzie pleśń no i może za bardzo skisnąć no i wtedy trzeba w tym rozpuścić trochę skorupek wiadomo.

Kwiatki rosną po tym jak pojebane a nie kosztuje to praktycznie nic

@administracja gdzie jest kurwa dział dla badylarzy?! Nawet mangozjeby swój mają! 
0.05741286277771