pyszna pasta z papryką i domowym marynowanym czosnkiem Hobby Gotowanie 1 godz. 13 Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼
żurek z ryżem i jajkiem i białą kiełbasą podsmażoną Hobby Gotowanie 4 godz. 27 Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼
Żur, Żurek, Barszcz biały Hobby Gotowanie 10 godz. 36 Dzida edukacyjna: Kilka słów czym różnią się te zupy... Żur robimy na zakwasie z mąki żytniej razowej (ewentualnie owsianej lub płatków owsianych), można w nim wyczuć otręby razowej mąki. Żurek robimy na zakwasie z mąki pszennej, zupa ta jest o wiele lżejsza i rzadsza niż żurek, jest także srogo zabielana śmietana (czego w żurze nie ma) Barszcz biały tradycyjny, gotuje się na wywarze z szynki z dodatkiem grzybów suszonych i białej kiełbasy, zakwaszany dodatkowo jest np. Kwasem ogórkowym (po za zakwasem z mąki pszennej). Żurek i barszcz biały różnią także użyte dodatki. Reasumując Barszcz biały i żurek to bardzo podobne zupy, wyróżnia się tutaj żur który jest ciężką, zawiesista zupa z otrębami. Dziękuję za uwagę i wypierdalam. Ps. Na zdjęciu zakwas na żur. Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼
Śniadanie dzieciom #3 Hobby Gotowanie 11 godz. 24 Dla niektórych "bruszetta", a dla normalnych "brusketta". Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼
Kolacja Hobby Gotowanie 17 godz. 46 Makaron z serem papryka wedzona jajkiem sola, oj pychota Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼