Mac'n'Cheese przekładany wołowiną.
-300g (suchego Penne) - pamiętajmy by wypowiadać Penne (przez dwa "N"), co oznacza pióro/pióra. "Pene" fonetycznie i w wymowie oznacza "penis". Gotujemy na mocne aldente, odcedzamy.
-Beszamel Curry (Mąka+tłuszcz+mleko) + pasta/lub przyprawa Curry.
-Mieso wołowe / mielone + papryka słodka 1g / pieprz 1g + Passata pomidorowa 300ml. (Dusimy).
Wszystko łączymy w warstwy.
Wierzch zalewamy śmietanką 30% wymieszaną z żółtkiem i serem grana padano / parmezan.
Pieczemy w temperaturze 180C ok. 20 minut, do zapieczenia składników.
Smacznego.
-Beszamel Curry (Mąka+tłuszcz+mleko) + pasta/lub przyprawa Curry.
-Mieso wołowe / mielone + papryka słodka 1g / pieprz 1g + Passata pomidorowa 300ml. (Dusimy).
Wszystko łączymy w warstwy.
Wierzch zalewamy śmietanką 30% wymieszaną z żółtkiem i serem grana padano / parmezan.
Pieczemy w temperaturze 180C ok. 20 minut, do zapieczenia składników.
Smacznego.