Przepis na Mapo Tofu z dedykacją dla: WyjadaczMuzguf

17
Witam tępe chuje, wiem, że wielu z was obciągnęłoby kutasa tajskiej dziwce za miske ryżu z dodatkiem azjatyckiego żarcia więc lecimy z tematem. Najpierw powinniśmy przygotować potrzebne składniki, do przygotowania Mapu Tofu co będzie piekło dwa razy przede wszystkim potrzebujesz woka, a teraz lista potrzebnych składników:
Przepis na Mapo Tofu z dedykacją dla: WyjadaczMuzguf
-pół szklanki oleju
-1 bądź 2 (oczywiście, że 2, nie jesteś pizdą co?) świeże tajskie papryczki chilli (angole zwą to jakoś birds eye chilli czy jakoś tak)
-6-8 suszonych papryczek chilli
-od połowy do półtorej łyżki stołowej pieprzu syczuańskiego (pamiętajcie unikać gówna niskiej jakości, bo jest gorzkie a nie pali ryja)
-3 łyżki stołowe sproszkowanego imbiru
-3 łyżki stołowe sproszkowanego czosnku
-225g zmielonego mięsa wieprzowego
-2 łyżki stołowe pasty Toban Djan chilly bean (ostrego, na alledrogo za 3 dychy zgarniesz słoiczek)
-2/3 szklanki rosołu na kurczaku (ewentualnie wody jak jesteś biedakiem)
-drobno posiekany szczypior
-półtorej łyżki skrobi kukurydzianej
-450g tofu w kostce
Przepis na Mapo Tofu z dedykacją dla: WyjadaczMuzguf
1.Wstaw ryż do garnka. Podgrzej wok na małym ogniu, wlej ćwierć szklanki oleju, wpierdol wszystkie papryczki na patelnie, bo oczywiście woka nie masz i podsmażaj przez około 5 minut i przelej do garnka czy coś by nie zjarać
2.pozostałe ćwierć szklanki oleju podgrzewaj na średnim ogniu, wpierdol imbir, po minucie dojeb czosnku. Daj gównie minute i odpalaj ogień na pełną kurwe i wrzuć zmielone prosię na wok (tak wiem masz patelnie, ale mówmy na to wok) i smaż jak zmielonego psa na spagetti dopóki mięso nie będzie usmażone. Wpierdol pieprz syczuański i spaż przez 15-30 sekund (uważaj by się nie spalił, bo będzie gorzkie jak twoje życie w piwnicy u rodziców)
3. Wpierdol pastę i rosół do mieszanki, zamieszaj. Daj skurwysyństwu minute na podduszenie się. W międzyczasie przygotuj tofu, a do miski wlej ćwierć szklanki wody i dopierdol skrobi kukurydzianej, zamieszaj.
4. Dodaj skrobię z wodą do wieprzowiny na patelni, i zamieszaj. Daj sosowi zgęstnieć.
5.Wlej olej z papryczkami do wieprzowiny, mieszaj. Następnie ostrożnie wpierdol tofu, niech się smaży przez 3-5 minut. Możesz wpierdolić szczypior i chwileczke podsmażyć
6.Nałóż ryż na talerz i dopierdol już gotowego mapu tofu
7.Tak przygotowane mapu tofu możesz wyjebać do kosza i ulepić kotleciki
Przepis na Mapo Tofu z dedykacją dla: WyjadaczMuzguf
0.041725873947144