Słoiki to moja pasja
Czołem dzidowcy.
Byłem niedawno w Warszawie i coś mnie pchnęło w kierunku nowego hobby.
Na dobre obudziło się dziś, podczas robienia marynowanych grzybków, a mianowicie pasteryzowanie słoików.
Jako, że jestem trochę preppersem zamierzam produkować słoiki z żarciem zamiast kupować konserwy.
Łopatka w słoiku, karkówka w słoiku, kiełbasa w słoiku, smalec w słoiku, bigos w słoiku, grochówka w słoiku, krupnik w słoiku, grzybki w słoiku. Wszystko można wpierdolić do tych słoików.
A najlepsze co można zrobić z nimi później (cytat z internetów)
"Tyndalizacja (pasteryzacja funkcjonalna) to metoda utrwalania żywności, polegająca na poddaniu zawartości zamkniętych słoików trzykrotnej pasteryzacji w temperaturze około 100 stopni Celsjusza co 24 godziny."
Wkrótce wydzielę nową przestrzeń w domu na słoiki, będzie to spiżarnia.
Wypierdalam pasteryzować.
Byłem niedawno w Warszawie i coś mnie pchnęło w kierunku nowego hobby.
Na dobre obudziło się dziś, podczas robienia marynowanych grzybków, a mianowicie pasteryzowanie słoików.
Jako, że jestem trochę preppersem zamierzam produkować słoiki z żarciem zamiast kupować konserwy.
Łopatka w słoiku, karkówka w słoiku, kiełbasa w słoiku, smalec w słoiku, bigos w słoiku, grochówka w słoiku, krupnik w słoiku, grzybki w słoiku. Wszystko można wpierdolić do tych słoików.
A najlepsze co można zrobić z nimi później (cytat z internetów)
"Tyndalizacja (pasteryzacja funkcjonalna) to metoda utrwalania żywności, polegająca na poddaniu zawartości zamkniętych słoików trzykrotnej pasteryzacji w temperaturze około 100 stopni Celsjusza co 24 godziny."
Wkrótce wydzielę nową przestrzeń w domu na słoiki, będzie to spiżarnia.
Wypierdalam pasteryzować.