Cześć wszystkim. Pytanie do kogoś kto ogarnia
Zamierzam w niedzielę zrobić pizze dla 5-6 osób na własnym cieście.
Potrzebuję wiedzieć jak do tego podejść.
Jutro chce nastawić ciasto do wyrośnięcia i się zastanawiam ile potrzebuje mąki zakładając, że chce zrobić 2 prostokątne pizze na wymiar standardowej kuchenki i ile dać drożdży by jednak zdążyło ciasto wyrosnąć w te 34 godzin ( robie nastaw jutro o 7 a chce piec w niedzielę koło 17) a jednocześnie nie śmierdziało drożdżami. I jakich użyć najlepiej, suche, swieże?
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Potrzebuję wiedzieć jak do tego podejść.
Jutro chce nastawić ciasto do wyrośnięcia i się zastanawiam ile potrzebuje mąki zakładając, że chce zrobić 2 prostokątne pizze na wymiar standardowej kuchenki i ile dać drożdży by jednak zdążyło ciasto wyrosnąć w te 34 godzin ( robie nastaw jutro o 7 a chce piec w niedzielę koło 17) a jednocześnie nie śmierdziało drożdżami. I jakich użyć najlepiej, suche, swieże?
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc