Szałot śląski (przepis z strony Winiary)
Witam was jako że naszła mnie ochota na szałot śląski.
A nie do końca pamiętałem proporcje tak na internetowych znalazłem przepis na stronie Winiary.
6 Ziemniaki
4 Marchew
1 Seler
3 Pietruszka
1 puszka Groszek Konserwowy
4 Ogórek kiszony
Wiadomo naj większą miskę potrzeba.
Wszystkie rzeczy ugotować potem ostudzić i pokroić w kostkę.
Dodać Groszek pieprz odrobinę Vegety (jak ten sajan dodaje smaku)
I majonezu.
Z 30 minut pierniczęnia się. W krojenie.
Polecam.
I można wyjebać bo z majonezem Winiary jest wstretne dlatego musiałem zacząć od nowa i użyć jedynego słusznego majonezu Kieleckiego!
Czas wojen majonezowych czas zacząć!
A nie do końca pamiętałem proporcje tak na internetowych znalazłem przepis na stronie Winiary.
6 Ziemniaki
4 Marchew
1 Seler
3 Pietruszka
1 puszka Groszek Konserwowy
4 Ogórek kiszony
Wiadomo naj większą miskę potrzeba.
Wszystkie rzeczy ugotować potem ostudzić i pokroić w kostkę.
Dodać Groszek pieprz odrobinę Vegety (jak ten sajan dodaje smaku)
I majonezu.
Z 30 minut pierniczęnia się. W krojenie.
Polecam.
I można wyjebać bo z majonezem Winiary jest wstretne dlatego musiałem zacząć od nowa i użyć jedynego słusznego majonezu Kieleckiego!
Czas wojen majonezowych czas zacząć!