Zrób se kebsa
Zrób se kebaba...
Miałem w zamrażalniku baraninkę i wołowinę to pomyślałem, że zrobię sobie kebaba bo w sumie nie chciało mi się wychodzić z piwnicy...
U mnie wołowina i baranina ale myślę, że da radę i z kurczaka i ze świnki.
Dużej filozofii nie ma, mięso zmielone dwukrotnie, przyprawy na 1-1.2kg mięsa:
2 łyżki papryki słodkiej
3 łyżeczki oregano
4 łyżeczki bazylii suszonej
2 łyżeczki rozmarynu
4 łyżeczki tymianku suszonego
2 łyżeczki majeranu tartego
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki kminu rzymskiego
Dodałem od sobie dwie łyżki jogurtu greckiego... następnie wszystko mieszamy, zawijamy w formę walca i mrozimy. Po kilku godzinach można kroić kawałki z walca i na patelnię, a dodatki to już jak kto chce.
Miałem w zamrażalniku baraninkę i wołowinę to pomyślałem, że zrobię sobie kebaba bo w sumie nie chciało mi się wychodzić z piwnicy...
U mnie wołowina i baranina ale myślę, że da radę i z kurczaka i ze świnki.
Dużej filozofii nie ma, mięso zmielone dwukrotnie, przyprawy na 1-1.2kg mięsa:
2 łyżki papryki słodkiej
3 łyżeczki oregano
4 łyżeczki bazylii suszonej
2 łyżeczki rozmarynu
4 łyżeczki tymianku suszonego
2 łyżeczki majeranu tartego
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki kminu rzymskiego
Dodałem od sobie dwie łyżki jogurtu greckiego... następnie wszystko mieszamy, zawijamy w formę walca i mrozimy. Po kilku godzinach można kroić kawałki z walca i na patelnię, a dodatki to już jak kto chce.