Kiszone warzywa
Siema kuchenne świry!
Macie czasami tak że wchodzicie wieczorem do sklepu i widzicoe brokuł za 1,50 albo rzodkiewki za 0,75?
Szkoda brać tak dużo żeby się marnowało w domu a z drugiej strony chyba by mi pejsy odpadły jak bum nie kupił wszystkich.
Znalazłem na to sposób!
KISZENIE!
Macie czasami tak że wchodzicie wieczorem do sklepu i widzicoe brokuł za 1,50 albo rzodkiewki za 0,75?
Szkoda brać tak dużo żeby się marnowało w domu a z drugiej strony chyba by mi pejsy odpadły jak bum nie kupił wszystkich.
Znalazłem na to sposób!
KISZENIE!
Kisiłem już
Brokuł
Rzodkiewki
Białą rzodkiew
Rzepę
Buraki ( bardziej na sok więc były tarte i 2 razy więcej solanki)
Pomidor
Paprykę
Wszystko wyszło zajebiste!
Nie polecam kieszenia samej marchewki lub samej cebuli mi nie smakowały
Przepis poniżej
Brokuł
Rzodkiewki
Białą rzodkiew
Rzepę
Buraki ( bardziej na sok więc były tarte i 2 razy więcej solanki)
Pomidor
Paprykę
Wszystko wyszło zajebiste!
Nie polecam kieszenia samej marchewki lub samej cebuli mi nie smakowały
Przepis poniżej
Bieresz słoik
Wyparzasz go wrzątkiem
Na dno wpierdalasz kminek, gorczycę, listek, kulki, czosnek ( w dowolnej ilości i nie stosuje tego aż tak dużo max 2-3 rzeczy)
Ukladasz warzywa w słoiku
Do solanki rozpuszczasz 1 łyżkę soli na 1l wody łatwo zapamiętac ( cytryny kisi się trochę inaczej jak coś)
Niektórzy mówią że ma się przygotować, ale ja mam to w chuju i robilem też na zimnej wodzie z kranu nie widać różnicy
Zalewasz tak żeby przykryć warzywa
Zakręcasz , ale tak normalnie nie na pełną pizde
I odstawiasz pod zlew na conajmniej 2 tygodnie ( brokuł min 3)
No i wpierdalasz a wodę wypijasz
Smacznego
Wyparzasz go wrzątkiem
Na dno wpierdalasz kminek, gorczycę, listek, kulki, czosnek ( w dowolnej ilości i nie stosuje tego aż tak dużo max 2-3 rzeczy)
Ukladasz warzywa w słoiku
Do solanki rozpuszczasz 1 łyżkę soli na 1l wody łatwo zapamiętac ( cytryny kisi się trochę inaczej jak coś)
Niektórzy mówią że ma się przygotować, ale ja mam to w chuju i robilem też na zimnej wodzie z kranu nie widać różnicy
Zalewasz tak żeby przykryć warzywa
Zakręcasz , ale tak normalnie nie na pełną pizde
I odstawiasz pod zlew na conajmniej 2 tygodnie ( brokuł min 3)
No i wpierdalasz a wodę wypijasz
Smacznego