Fermentacja octowa
Pytanie
2 m
18
Witam.
Dwa miesiące temu wstawiłem dwa fermentatory wina ryżowego.
Po ostatniej próbie smaku, jeden nastaw znów zaczął pracować i czuć od niego octem. Oznacza to jedno - fermentacja octowa.
Szukałem po różnych forach, ale nie udało mi się uzyskać odpowiedzi, stąd pytam tutaj - czy da się jakoś sensownie zatrzymać fermentację octową? Da się jeszcze uratować wino czy już pies pogrzebany?
Dwa miesiące temu wstawiłem dwa fermentatory wina ryżowego.
Po ostatniej próbie smaku, jeden nastaw znów zaczął pracować i czuć od niego octem. Oznacza to jedno - fermentacja octowa.
Szukałem po różnych forach, ale nie udało mi się uzyskać odpowiedzi, stąd pytam tutaj - czy da się jakoś sensownie zatrzymać fermentację octową? Da się jeszcze uratować wino czy już pies pogrzebany?