GoodFood
Czołem dzidowcy.
Chciałbym wam dzisiaj zaprezentować przepis na grochówkę taką, że nawet czteroletnie kaszojady wołają o dokładkę.
Siadajcie i słuchajcie.
Oto niezbędne składniki, bez proporcji, bo mi się nie chce, wpierdol ile uważasz:
-groch
-wędzone żeberka
-wędzony surowy boczek
-kiełbasa
-ziemniaki
-marchewka
-seler
-pietruszka
-czosnek
-cebula
-liście laurowe
-ziele angielskie
-jałowiec
-majeranek
-pieprz
-sól
Przejdźmy do rzeczy.
Wpierdol liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, pieprz w ziarnach, czosnek i wędzone żeberka do wody i gotuj na takim ogniu, żeby pyrkało przez godzinę.
Chciałbym wam dzisiaj zaprezentować przepis na grochówkę taką, że nawet czteroletnie kaszojady wołają o dokładkę.
Siadajcie i słuchajcie.
Oto niezbędne składniki, bez proporcji, bo mi się nie chce, wpierdol ile uważasz:
-groch
-wędzone żeberka
-wędzony surowy boczek
-kiełbasa
-ziemniaki
-marchewka
-seler
-pietruszka
-czosnek
-cebula
-liście laurowe
-ziele angielskie
-jałowiec
-majeranek
-pieprz
-sól
Przejdźmy do rzeczy.
Wpierdol liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, pieprz w ziarnach, czosnek i wędzone żeberka do wody i gotuj na takim ogniu, żeby pyrkało przez godzinę.
W międzyczasie usmaż boczek na złoto, dodaj kiełbasę i smaż jeszcze przez chwile. Następnie oddziel mięso od tłuszczu, mięso odłóż na talerz, a tłuszcz na patelnie.
Usmaż elegancko cebulkę i też ją odłóż rozdzielając ją od tłuszczu.
*W razie potrzeby dodaj tłuszczu z jakiegoś zwierzęcia.
*Smaż wszystko rozsądnymi partiami.
*W razie potrzeby dodaj tłuszczu z jakiegoś zwierzęcia.
*Smaż wszystko rozsądnymi partiami.
Teraz usmaż marchewkę.
Następnie usmaż pietruszkę.
W następnej kolejności smaż seler.
I ziemniaki.
Pewnie minęła godzina gotowania mięsiwa. Wyciągnij żeberka i wpierdol uprzednio wypłukany groch. Niech pyrka.
Następnie usmaż pietruszkę.
W następnej kolejności smaż seler.
I ziemniaki.
Pewnie minęła godzina gotowania mięsiwa. Wyciągnij żeberka i wpierdol uprzednio wypłukany groch. Niech pyrka.
Weź żeberka i obierz je z mięsiwa.
Miesiwo posiekaj nożem lub maczetą.
Nadszedł czas na wpierdolenie wszystkiego do gara. Na wolnym ogniu niechaj pyrka. Stopniowo dosalaj. Dodaj zmielony pieprz. 15 minut przed końcem wzbogać miksturę majerankiem.
Miesiwo posiekaj nożem lub maczetą.
Nadszedł czas na wpierdolenie wszystkiego do gara. Na wolnym ogniu niechaj pyrka. Stopniowo dosalaj. Dodaj zmielony pieprz. 15 minut przed końcem wzbogać miksturę majerankiem.
Protip:
Jeśli chcesz wpierdolić swoją grochówkę do słoika to zastosuj poniższy hint, aby uniknąć ujebanego gwintu.
Jeśli chcesz wpierdolić swoją grochówkę do słoika to zastosuj poniższy hint, aby uniknąć ujebanego gwintu.
Wuala. Oto grochówka taka, że dupe urywa.
Wypierdlam żreć.
Wypierdlam żreć.
Solianka
Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼