5 miesięczny ser Cheddar (nie do końca)
Hobby
3 l
18
Update sera „cheddar” który robiłem. Dojrzewałem go jakieś 5 miesięcy łącznie i wczoraj nastąpiło otwarcie.
W smaku to chyba cheddar nie jest chociaż ma lekko pikantny posmak aczkolwiek z konsystencji sera, kruchości i smaku bliżej mu do czegoś ala Dziugas czy pseudo-Parmezan.
Czy było warto?
Jasne jeszcze. Szkoda ze ta naturalna skórka do jedzenia się raczej nie nadaje ale podobno do sosów daje super posmak
W smaku to chyba cheddar nie jest chociaż ma lekko pikantny posmak aczkolwiek z konsystencji sera, kruchości i smaku bliżej mu do czegoś ala Dziugas czy pseudo-Parmezan.
Czy było warto?
Jasne jeszcze. Szkoda ze ta naturalna skórka do jedzenia się raczej nie nadaje ale podobno do sosów daje super posmak